ONZE AVIATOR FABRIKANT

Na een lange zoektocht hebben we Dé plek gevonden waar men de mooiste Aviator meubels maakt. We hebben samples van de designs laten maken over de hele wereld bij verschillende fabrikanten en wat zit er een groot verschil in!
Inmiddels hebben we besloten om exclusief in zee te gaan met een fabrikant in Jodhpur, India. Niet om de prijs, vooral om de Aviator kwaliteit die die deze vakmensen in deze timmerfabriek als geen ander begrijpen. De rondingen, dikke afwerkingen, de perfecte glans en matheid en de nagels en het snijwerk op de juiste plek. Zij beheersen het en maken iedere keer weer een te gek Aviator meubel!
Maar Toffeshit wil niet enkel een mooi en goed Aviator meubel, we willen ook een verantwoord Aviator meubel. Daarom heeft team Toffeshit een onverwacht bezoek gebracht aan de werkplaats in Jodhpur. We wilden zeker weten dat de werkomstandigheden goed zijn. We wilden er zeker van zijn dat de mensen een eerlijk loon krijgen en oud genoeg zijn om te werken.
Ondanks dat de werkomstandigheden in India niet te vergelijken zijn met de werkomstandigheden in Nederland; alleen die dag was het al 44 graden buiten… we waren heel blij met wat we aantroffen! De timmerfabriek was schoon, de mensen werkten in nette omstandigheden met ventilatoren en er hing een relaxte sfeer. Timmerlieden waren vooral trots en lieten ons zien met welk Aviator meubel ze bezig waren. Ook waren ze zichtbaar blij met onze feedback en inbreng, we zagen ter plekke hoe ze de aanpassingen direct handmatig verwerkten in hun werktekeningen.
In India is timmerwerk nog een vakmanschap, een waardige baan voor een waardig bestaan. De mensen zijn blij met het hebben van een eervol beroep. Iets wat niet vanzelfsprekend is voor velen in hun land, met eigen ogen hebben we gezien dat het ook heel anders kan zijn. De meeste werkplekken die we hebben bezocht voldeden niet, veel mensen leiden ook geen waardig bestaan in India.
De timmerfabrikant die wij hebben uitgekozen werkt verantwoord, professioneel en voldoet aan de gewenste kwaliteit voor mens en design. Een Aviator meubel van deze fabrikant draagt niet bij aan een beter milieu, wel draagt het bij aan verantwoorde werkgelegenheid.
Aan de milieu kant kan er dus nog een slag gemaakt worden; Toffeshit zal zich hierin blijven profileren als aanjager in de samenwerking. Wij geloven dat wij daar een rol in kunnen hebben voor de toekomst. Voor nu hebben we besloten om ons volledige logistieke proces te compenseren door te investeren in Co2 besparende projecten over de wereld.
Benieuwd hoe wij onze logistieke Co2 uitstoot compenseren?
Klik hier naar ons verhaal over onze Fair Climate Fund bijdrage.