TAABAR & TOFFESHIT

Net als onze zoektocht naar de perfecte timmerfabriek voor onze Aviator meubels, zo hebben we ook gezocht naar een non-profit hulporganisatie in India om mee samen te werken.

Waarom?

Wij hebben de keuze gemaakt om onze Aviator meubels in India te laten maken. De kwaliteit van onze werkplaats is hoog en dat is dé belangrijkste factor voor ons succes. Dit succes wat daaruit voortvloeit willen we delen met het land waar het vandaan komt, een land wat het ook heel hard nodig heeft! Na een bezoek aan huporganisatie Taabar waren we overtuigd dat dit de hulporganisatie is die wij willen steunen:

Taabar zet zich in voor straat- en weeskinderen, kinderen uit krottenwijken en vooral ook meisjes uit de laagste kasten. Zij doen dit door straatkinderen vanaf 6 jaar te redden uit de handen van pooiers en criminelen, in eerste instantie een veilig huis te bieden en hun vertrouwen te winnen. Het belangrijkste voor een cultuuromslag voor deze problematiek is onderwijs. Er is zat werk in India voor mensen met een diploma gezien de groeiende economie. Middels onderwijs kunnen ze een ander leven voor henzelf creëren. Dit is Dé escape naar een beter leven.
Tabaar regelt en faciliteert alles zelf; 1 jaar school voor 1 kind inclusief opvang en 3 maaltijden per dag kost €262,- Neem vooral eens een kijkje op hun website www.taabar.org

Toffeshit doneert 5% van haar jaarlijkse omzet aan Taabar en zet daarbij in op onderwijs voor de allerarmste kinderen. Kinderen die het keihard willen hebben maar de kansen niet hebben vanuit huis.

Wij hebben een bezoek gebracht aan het weeshuis, de tijdelijke opvang en de school voor meisjes. Wat een heftig en tegelijkertijd prachtige ervaring was dit! DE passie, bescheidenheid en liefde van de hulpverleners waren ongekend. De inzet van de kinderen op school bewonderenswaardig. Naast het onderwijs wordt er ook gewerkt aan hun mentale weerbaarheid, de meeseten kinderen lijden aan heftige trauma’s en worden daarbij geholpen door psychologen. Taabar gaat hiermee voor duurzaam succes, een visie die ook past bij Toffeshit.
Toffeshit kiest er bijvoorbeeld voor om geen dure marketing campagnes op te zetten en we hebben en willen geen overhead kosten. Op deze manier kunnen we verantwoord ondernemen én concurrerend zijn op de markt met onze Aviator meubels. Toffeshit dus!
Benieuwd hoe we onze CO2 uitstoot tijdens ons logistieke proces volledig compenseren? Klik hier voor ons verhaal.
Of benieuwd hoe we onze perfecte timmerfabriek hebben gevonden? Klik dan hier!