CO2 NEUTRAAL ONDERNEMEN

Mensen en bedrijven zullen altijd spullen blijven importeren uit het buitenland. Wij hebben ook gezien met eigen ogen hoe belangrijk de werkgelegenheid is voor velen. Zonder de orders uit het ‘rijkere’ westen; geen werk voor de meest kwetsbare op deze wereld. Toffeshit gelooft dat mensen altijd zullen blijven consumeren. Dat kan je niet tegenhouden en dat willen wij ook helemaal niet. Maar je kan als bedrijf wél bewuste keuzes maken. Waar laten we onze meubels maken bijvoorbeeld? Wij laten ze bewust maken in het buitenland, in India! Waarom? Daar hebben wij 3 Toffeshit redenen voor:
1. In India maken ze betere en mooiere Aviator meubels dan waar dan ook is gebleken na onze zoektocht, timmeren is daar nog een vakmanschap.
2. India is een groot export land; een omslag in duurzaamheid daar heeft een grote impact op de hele wereld. Toffeshit investeert in CO₂ projecten in India en is aanjager van duurzamer ondernemen in de toekomst met Indiase partners.
Een keuze die wij onder andere dus gemaakt hebben is het volledig CO₂ compenseren van ons logistieke proces. We willen in de compensatie niet alleen de boottochten meenemen, maar ook de auto’s waarmee we bezorgen of de vliegreis die we maken. De CO₂ uitstoot die wij veroorzaken middels ons logistieke proces compenseren wij door te herinvesteren in CO₂ projecten middels Fair Climate Fund.
De compensatie kosten betalen wij! Toffeshit kiest bewust voor lage overheadkosten; ofwel geen! En we doen bewust niet aan dure marketing campagnes, een fysieke winkel of eigen bussen. Duurzaam en kostenbewust! Dat is ook de reden dat onze Aviator meubels qua prijs gewoon super concurrerend zijn én blijven. Maar dus wel verantwoord zijn!
Benieuwd hoe we uiteindelijk tot de beste timmerfabrikant voor Aviator meubels zijn gekomen? Klik dan hier.