DIK INDUSTRIEEL

DIK INDUSTRIEEL

Ooit kwam ik terecht op een oude scheepswerf in Rotterdam. Tonnen aan oud staal met een bak historie was daar binnen te zien! De geur, de hoge ruimte met dikke lagen smeerolie aan kilometers lange kettingen en de enorme afmetingen van stellages en materieel vond ik onwijs indrukwekkend! Ik mocht een paar kasten komen halen en daarvoor had ik een busje gehuurd en mijn vriendin meegenomen om de kastjes in te laden met onze blote handen. Als een stel mafkezen kwamen we daar binnen en vroegen welke kastjes we in kon laden. “Heb je iets van een steekwagen of heftruck bij je?” WAT?! Ik had geen idee dat de kasten die ik op kon halen honderden kilo’s zwaar waren. Toen ik ze zag moest en zou ik ze in de bus krijgen. Wat waren dit een brute bazen kasten!

Uiteindelijk heeft een aardige kerel geholpen met laden… een bak vol industrieel erfgoed zat in de bus. Hij was blij dat hij ervan af was! Onderweg hebben wij twee uur de tijd gehad om te bedenken hoe we deze industriële zwaargewichten weer uit zouden laden. Lang verhaal kort; velen handen maken lichter werk. Eenmaal binnen ben ik verliefd geworden op dit stoere reseda groene spul! In de lades die ik opendeed vond ik oud gereedschap, oude werktekeningen en zelfs naam kaartjes of een mannummer. Op de werkbanken stond af en toe wat geschreven of ingekrast en het roest was een litteken van hard werk met scherp gereedschap. Machtig mooi! En wat staat het gaaf in een strak interieur! Vanaf toen heb ik besloten om deze echte industriële meubels te vinden en op de markt te brengen.

Het is niet makkelijk om ze te vinden. Het industrieel erfgoed is schaars en aangezien deze meubels 50 levens lang meegaan is er niet veel behoefte om ze weg te doen. Maar inmiddels heb ik mijn contacten en krijg ik regelmatig het bericht dat ik een paar groene parels op kan komen halen. Het zijn altijd unieke meubels; er is er maar 1 van elk en ze zijn zwaar en bruut. Het ophalen blijft een uitdaging maar linksom of rechtsom lukt het me altijd! Mocht jij zo’n onwijs tof industrieel meubel in je interieur willen kom ik het met alle liefde brengen! Maar in het geval van ECHTE industriële Toffeshit blijft; velen handen maken licht werk 🙂  Tip: als je ons volgt op Facebook of Instagram zie je altijd als eerste nieuwe items voorbij komen.

Groet,

Thomas

 

Leave a Comment