AVIATOR MEUBELS & DE SPITFIRE
De Aviator meubels zijn geïnspireerd op 2 beroemde en beruchte vliegmachines. De ronde hoeken en vormen van deze Aviator meubels zijn gebaseerd op de Blackhawk helikopter. Het gepolijste patchwork aluminium en de zichtbare stalen schroeven zijn gebaseerd op de oude Spitfire gevechtsvliegtuigen.
Even over de Spitfire… wist je dat in 1934 de Britten nieuwe vliegtuigen nodig hadden, aangezien de Duitsers zich aan alle kanten konden bewapenen? In de fabriek van vliegtuigproducent Supermarine in Southampton werkte Reginald Mitchell ijverig aan een toestel dat in die tijd de strijd aankon.
De Spitfire zaaide angst in het luchtruim!
De Engelse Spitfire was de schrik van Duitse piloten, want dit jachtvliegtuig bracht snelheid, kracht en wendbaarheid samen. Dankzij het toestel wordt de locomotiefbouwer Reginald Mitchell tegenwoordig nog steeds beschouwd als één van de beste vliegtuigontwerpers ooit.
Toen de Engelse minister-president Winston Churchill op 20 augustus 1940 zei dat ‘nog nooit zo velen zo veel aan zo weinigen te danken hadden’, was de Slag om Engeland in volle gang.
Met zijn beroemde woorden prees Churchill de piloten van de Royal Air Force, maar hij had het net zo goed kunnen hebben over het beste vliegtuig van de luchtmacht: de Spitfire.
Dit toestel was met zijn ranke profiel en kenmerkende, ellipsvormige vleugels een van de beste jachtvliegtuigen ter wereld – een moordmachine en een jongensdroom ineen.
Het bezorgde de Royal Air Force in 1940 de overwinning op de Luftwaffe, maar voor hetzelfde geld was het nooit gebouwd.
Het toestel was namelijk zo geavanceerd dat de bouwer, Reginald Joseph Mitchell, de grootste moeite had zijn droom te verwezenlijken.
Gelukkig is het hem wel degelijk gelukt want de zilvergrijze Spitfire werd het belangrijkste inspiratiestuk voor de aluminium afwerking van de mooie en typische Aviator meubels. Dus niet meer alleen eyecatchers in de lucht; nu ook in huis of op kantoor in de vorm van een bazen meubel!
Aviator meubels van Toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit