AVIATORS HISTORIE EN ONTWERP
Een van de leukste dingen van Toffeshit vinden wij het persoonlijk afleveren van onze Aviator meubels bij mensen thuis. Een bakkie koffie, stroopwafels, mooie verhalen en de reden horen waarom zij een Aviator meubel gekocht hebben bij ons.
Ik heb gemerkt dat onze klanten een Aviator meubel kopen met een reden, een idee; vaak als statement in hun huis of kantoor. Niet zomaar een leuk meubeltje om mee in te richten, maar een meubel met een verhaal die dient als blikvanger, filmshoot decor of een identiteit neer te zetten van een bedrijf. Dus wij dachten laten we eens wat meer delen over de herkomst, uitstraling en mogelijkheden van deze Aviator meubellijn.
De iconische machines als de Spitfire Fighter en de Blackhawk Helicopter zijn de basis voor het design van de Aviators. Met namen als ‘Maverick Chair’ & 'Top Gun Flyboy Sofa’ brengen Aviator meubels de legendarische verhalen en geschiedenis die horen bij deze machines naar je huis en kantoor.
Het aerodynamische design van de Spitfire brachten Restauration Hardware (US) & Timothy Oulton (UK) op het idee met deze ruige materialen als eerste een meubellijn te ontwerpen waarin de karakteristiek van dit gevechtsvliegtuig moest terugkomen.
Al snel werd deze serie uitgebreid met meer handgemaakte meubels van materialen die net zo tot de (historische) verbeelding spreken als de Spitfire. Een kasten serie gebaseerd op het ontwerp van de Blackhawk Helicopter. Het leer in de stoelen en banken lijkt op dat van oude jacks en helmen van piloten. Kasten en bureaus die eruit zien als oude koffers met houten afwerking en leren grepen. Steeds weer terugpakkend naar de karakteristieke, historische materialen en elementen van de ontwikkeling en geschiedenis van de luchtvaart. Altijd handgemaakt en met oog voor detail en materiaal.
Geheel in lijn met o.a. nieuwe look en techniek in Airforce worden veel Aviator meubel designs tegenwoordig niet alleen gemaakt in zilver aluminium of brass voor de historische look maar ook in het zwart. Zelfs klassieke ontwerpen zoals de Eames Chair & Swan Chair worden tegenwoordig in Aviator design gemaakt.

Zoals gezegd: een iconisch design met historie die een verhaal vertellen. Aviator meubels als middelpunt in je huis, kamer of kantoor met een uitstraling waar je U tegen zegt!

Nog even een leuk weetje, wist je dat: als je goed kijkt in de afleveringen van ‘two and a half men’ seizoenen met Ashton Kutcher, in de nieuwe inrichting van het decor “Malibu beach house’ een “Aviator Wing desk’ staat?
De Aviators van Toffeshit zijn van A kwaliteit, we hebben de meubels met onze leverancier inmiddels weten te perfectioneren tot op de kleine details. Omdat Toffeshit direct contact heeft met de fabrikant kunnen we veel maatwerk leveren en zijn we scherp qua prijs. Heb je wellicht interesse in een Aviator meubel? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt!
Bringing your shit - toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit
Aviator meubels van Toffeshit