BAZEN AVIATORS!

BAZEN AVIATORS!

Een van de leukste dingen van Toffeshit vind ik het persoonlijk afleveren van onze meubels bij mensen thuis. Een bakkie koffie, stroopwafels, mooie verhalen en de reden horen waarom zij een meubel gekocht hebben bij ons.

Ik heb gemerkt dat onze klanten een Aviator kopen met een reden, een idee; vaak als statement in hun huis of kantoor. Niet zomaar een leuk meubeltje om mee in te richten, maar een bazen meubel met een verhaal die dient als blikvanger, filmshoot decor of als collectors item. Dus ik dacht laat ik eens wat meer delen over de herkomst, uitstraling en mogelijkheden van deze stoere meubellijn.

Iconische machines als de Spitfire Fighter en de Blackhawk Helicopter zijn de basis voor het design van de Aviators. Met stoere namen als Maverick Chair & Top Gun Flyboy Sofa brengen Aviator meubels de legendarische verhalen en geschiedenis die horen bij deze machines naar je huis en kantoor.

Het aerodynamische design van de Spitfire bracht Restauration Hardware (US) & Timothy Oulton (UK) op het idee met deze ruige materialen als eerste een meubellijn te ontwerpen waarin de karakteristiek van dit gevechtsvliegtuig moest terugkomen.

Al snel werd deze serie uitgebreid met meer handgemaakte meubels van materialen die net zo tot de (historische) verbeelding spreken als de Spitfire. Een kasten serie gebaseerd op het ontwerp van de Blackhawk Helicopter. Het leer in de stoelen en banken lijkt op dat van oude jacks en helmen van piloten. Kasten en bureaus die eruit zien als oude koffers met houten afwerking en leren grepen. Steeds weer terugpakkend naar de karakteristieke, historische materialen en elementen van de ontwikkeling en geschiedenis van de luchtvaart.  Altijd handgemaakt en met oog voor detail en materiaal.

Geheel in lijn met o.a. nieuwe look en techniek in Airforce worden veel Aviator designs tegenwoordig niet alleen gemaakt in aluminium of chroom voor de historische look maar ook in matzwart en gepolijst staal. Zelfs klassieke ontwerpen zoals de Eames Chair & Swan Chair worden tegenwoordig in Aviator design gemaakt.

Zoals gezegd: een iconisch design met historie die een verhaal vertellen. Meubels als middelpunt in je huis, kamer of kantoor met een uitstraling waar je U tegen zegt!

Nog even een leuk weetje, wist je dat: als je goed kijkt in de afleveringen van ‘two and a half men’ seizoenen met Ashton Kutcher, in de nieuwe inrichting van het decor “Malibu beach house’ een “Aviator Wing desk’ staat?

De Aviators van Toffeshit zijn van A kwaliteit, we hebben de meubels inmiddels weten te perfectioneren tot op de kleine details. Omdat Toffeshit recht bij de fabrikant besteld kunnen we veel maatwerk leveren en zijn we scherp qua prijs. Heb je wellicht  interesse in een Aviator design? Neem gerust eens vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt!

Groeten en misschien tot snel!

Thomas

Aviator Wingdesk in de sitcom ‘two and a half men’ met Ashton Kutcher

Leave a Comment